مقایسه پرایس اکشن با تحلیل بنیادی

مقایسه پرایس اکشن با تحلیل بنیادی دو روش متفاوت و موثر در ارزیابی سهام شرکت‌های مختلف است. هر یک از این روش‌ها

توسط مدیر سایت در 12 آذر 1402

مقایسه پرایس اکشن با تحلیل بنیادی دو روش متفاوت و موثر در ارزیابی سهام شرکت‌های مختلف است. هر یک از این روش‌ها قابلیت ارزیابی پتانسیل سهام در بازار را دارد اما متداول‌ترین روش مورد استفاده در بازار سهام، تحلیل بنیادی است.

در روش تحلیل بنیادی، بر اساس عوامل مختلفی مانند بازار هدف، رقابت، قیمت تمام شده سهام، سود و زیان‌ها و سایر شاخص‌های مالی، ارزیابی شرکت‌ها انجام می‌شود. با توجه به چگونگی عملکرد یک شرکت در بازار و خصوصیات آن، ویژگی‌های واحد، بازار فعلی، سرمایه گذاری و بازده سرمایه گذاری بررسی و احتمالاً توصیه برای خرید یا فروش سهام ارائه می‌شود.

در پرایس اکشن به جای ارزیابی شرکت‌ها از طریق معیارهای مالی، تحلیل روند سهام انجام می‌شود. با مشاهده نمودار دامنه‌ای سهم، حجم معاملات، پیش بینی قیمت و سایر ویژگی‌های بازار، تصمیم برای خرید یا فروش سهم گرفته می‌شود.

از دلایل مهم بیشتر استفاده از تحلیل بنیادی خروجی‌های دقیق‌تر و گسترده‌تر در قیاس با پرایس اکشن است. در حالی که در پرایس اکشن، فعالیت‌های سریع و لحظه‌ای در بازار بر اساس نمودار سهام انجام می‌شود. از طرفی، ریسک کمتری در پرایس اکشن وجود دارد زیرا فقط تحلیل روند وضعیت سهم بررسی می‌شود. با این حال، برای افرادی که به دنبال فرصت‌های سریع و ورود و خروج سریع از بازار هستند، پرایس اکشن مفید است. در نهایت، هر دو روش ارزیابی موثری است که به دلیل تفاوت در روش کار، معیارهای مختلفی برای تحلیل بازار دارند و هر کدام برای یک نوع از سرمایه‌گذار خاص و مناسب هستند.



بررسی پرایس اکشن و تحلیل بنیادی برای سهم‌های (بورس، بانک و نفت)

در این موضوع، قصد داریم به بررسی و تحلیل پرایس اکشن و سهم‌های بورس، بانک و نفت در بازار بورس بپردازیم. در اینجا، دو روش تحلیلی بنیادی و فنی برای بررسی پرایس اکشن سهم‌ها وجود دارد. در روش بنیادی، عوامل اقتصادی، مالی و بورسی مورد بررسی قرار می‌گیرند. این عوامل شامل میزان سودآوری، نرخ سود، نمودار قیمت سهم و ریسک در روش بنیادی محسوب می‌شوند.

در صنعت نفت، تحلیل بنیادی شامل میزان تولید نفت، قیمت نفت بین‌المللی، حجم فروش نفت، میزان هزینه‌های تولید و نرخ بازدهی سرمایه سهم‌های شرکت‌های نفتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین، در حوزه بانکداری، تحلیل برروی نرخ سودآوری، شاخص‌های تحلیلی مسئولیت اجتماعی، ارائه خدمات و ریسک در صنعت بانکداری صورت می‌گیرد. در نهایت، در حوزه بورس، تحلیل برروی سودآوری شرکت‌ها، میزان مجموعه‌های قابل توجه سهامداری، شاخص‌های قیمت سهم، میزان ریسک و ارائه خدمات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

با توجه به هر یک از فاکتورهای بنیادی مورد بررسی، سرمایه‌گذاران می‌توانند تصمیمات خود را برای خرید و فروش سهم‌ها اتخاذ کنند. عکس‌العمل سرمایه‌گذار در شرایط خاص بازار، در طول مدت زمان و با توجه به اتفاقات اقتصادی و رویدادهای مرتبط، در پرایس اکشن سهم‌ها تأثیر خواهد داشت. به عنوان مثال، تحریم‌های اخیر علیه ایران، میزان تولید نفت، پویایی صنعت بانکداری و وقایع بین‌المللی می‌تواند در قیمت سهم‌ها تغییرات زیادی ایجاد کند.

در نتیجه، تحلیل بنیادی برای پرایس اکشن سهم‌ها نقش کلیدی در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران دارد. با توجه به فاکتورهای مختلفی که در تحلیل بنیادی مورد بررسی قرار می‌گیرند، سرمایه‌گذاران می‌توانند تصمیمات مناسب‌تری در خصوص خرید و فروش سهم‌ها اتخاذ کنند.



مقایسه روش پرایس اکشن با تحلیل بنیادی در تصمیم‌گیریِ خرید و فروش سهام

روش‌های مختلفی برای تصمیم‌گیری در بازار سهام وجود دارد. در این میان، دو روش پرایس اکشن و تحلیل بنیادی مورد توجه قرار می‌گیرند. پرایس اکشن یک روش سنتی در تصمیم‌گیری در بازار سهام است که بر اساس الگوها و روندهای قیمتی جاری در بازار عمل می‌کند. در این روش، تمرکز بر روی اطلاعات حاصل از نمودار قیمتی و تحلیل روندهای قیمتی است. برای مثال، توجه به بافت نمودار، میانگین متحرک قیمت‌ها، حجم معاملات و غیره می‌تواند به تصمیم‌گیری کمک کند.

در مقابل، تحلیل بنیادی بر اساس ارزیابی عملکرد بنیادی شرکت‌ها و عوامل اقتصادی گذشته، حال و آینده برای تصمیم‌گیری در بازار سهام استفاده می‌شود. این روش بسیار کاربردی است و توجه بیشتری به عوامل مانند سودآوری، رشد، نمادها، رقابت در صنعت و غیره دارد. در اصطلاحات به کار برده شده، روش پرایس اکشن به عنوان روش تجربی و تحلیل بنیادی به عنوان روش علمی شناخته می‌شود.

هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. در حالی که روش پرایس اکشن دارای مزیت بهبود مسیرهای سریع در بازارهای متقلب است، روش تحلیل بنیادی نسبت به تحریم‌ها، تغییرات دولتی و حوادث خارج از کنترل شرکت‌ها مقاومت بیشتری دارد. اما در کل، هر دو روش برای تصمیم‌گیری در بازار سهام موثر هستند و بسته به نیاز و شرایط متفاوت، یکی از آن‌ها ممکن است بهترین گزینه باشد.



تأثیر اخبار و رویدادهای غیراقتصادی بر عملکرد سهم با استفاده از پرایس اکشن و تحلیل بنیادی

تأثیر اخبار و رویدادهای غیراقتصادی بر عملکرد سهم، یکی از موضوعات مهمی است که در زمینه بازار سهام پرسش های زیادی پیش می آید. با توجه به اینکه عرصه سهام پر از نوسانات است و حرکت های روزانه این بازار بسیار حساس به رویدادهای خارج از بخش اقتصادی می باشد، به طبع سؤالی که آیا خبر خاصی در مورد یک شرکت یا حتی یک رویداد زیاد بزرگ در جهان، تأثیری بر عملکرد سهم آن شرکت دارد، در نظر می آید.

در این زمینه پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، ابزارهایی هستند که برای بررسی عملکرد سهام در بازار سرمایه مورد استفاده قرار می گیرند. از طریق پرایس اکشن، قیمت های تاریخی سهم ویرایش شده و با استفاده از نمودارهای تعقیب قیمت، شکل نوسانات قیمت را نشان می دهد. در تحلیل بنیادی، ارزیابی کیفیت یک شرکت با توجه به پیشرفت های آن در حوزه های مختلف به عنوان عوامل کلیدی در بررسی عملکرد سهم بیان می شود.

موضوع تأثیر اخبار و رویدادهای غیراقتصادی در عملکرد سهم، بررسی می کند که چگونه این متغیرها بر روی قیمت سهم تأثیر می گذارند و نقش آن ها در تصمیم گیری سرمایه گذاران برای خرید و فروش سهم، چیست. به عنوان مثال، یک خبر در مورد یک شرکت پزشکی که توسعه دارویی را برای کنترل یک بیماری خاص معرفی کرده است، می تواند تأثیر زیادی بر روی بازار سهام داشته باشد و بازار سهام را به طور کلی به سمت بالا ببرد.

با توجه به مطالعات انجام شده در این حوزه، مشخص شده است که اخبار و رویدادهای غیراقتصادی در بازار سرمایه، ممکن است تأثیر بسیاری بر روی عملکرد سهام داشته باشند و علاوه بر پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، تحلیل فنی و تحلیل سودآوری نیز می توانند برای بررسی عملکرد سهام از این ابزارها استفاده کنند. به عبارت دیگر، به منظور پیش بینی عملکرد سهام در بازار سرمایه، باید اخبار رویدادهای غیراقتصادی را به عنوان یکی از متغیرهای کلیدی مورد بررسی قرار داد.



بررسی دقت و کارآیی پرایس اکشن و تحلیل بنیادی در پیش‌بینی روند بازار سهام

در بازار سهام، روند قیمتی سهام از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای بسیاری از سرمایه‌گذاران و تریدرها، پیش‌بینی این روند از اهمیت دو چندان برخوردار است. در این میان، دو تکنیک پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، برای پیش‌بینی قیمت سهام مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پرایس اکشن، به شیوه‌ای برای پیش‌بینی روند قیمتی سهام استفاده می‌شود که بر اساس حرکت و فعالیت روزمره قیمت سهام صورت می‌گیرد و مبتنی بر دیده‌بانی مارکت می‌باشد. این روش با تمرکز بر موجودیت قیمت، معاملات، حجم و الگوهای قیمتی، به بررسی روند احتمالی قیمت سهام در آینده می‌پردازد.

در حالی که تحلیل بنیادی، بر اساس بررسی عوامل اقتصادی و صنعتی مختلف که می‌توانند تأثیری بر روند قیمتی سهام بگذارند، انجام می‌شود. این عوامل می‌توانند شامل شاخص‌ها، میانگین‌های صنعتی، تجارت خارجی، وضعیت سیاسی کشور و غیره باشند. با توجه به بررسی این عوامل، تحلیل‌گران تحلیل بنیادی از طریق ارایه پیش‌بینی‌های خود، به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا ریسک خود را در بازار سهام کاهش دهند.

هر دو تکنیک پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، بسته به شرایط بازار سهام و نوعی از سهام قرار می‌گیرد که انتخاب مناسب از بین این دو، به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا به بهترین پیش‌بینی قیمت سهام برای سهام‌های مورد نظر خود برسند.



ادغام روش های پرایس اکشن و تحلیل بنیادی در تصمیم‌گیری انتخاب سهام بهینه

تصمیم‌گیری در بازار سهام به دلیل پیچیدگی های مختلف بسیار مهم و دشوار است. در این صدد، روش های مختلفی برای بررسی بازار و انتخاب سهام بهینه وجود دارد که دو روش مهم آن پرایس اکشن و تحلیل بنیادی هستند.

روش پرایس اکشن با بررسی شیب نمودارهای قیمت سهام و نیز الگوهای حرکت قیمت ها، به ارائه پیشنهادات معتبر برای خرید یا فروش سهام می‌پردازد. این روش برای کسانی که به دنبال کسب سود سریع از بازار سرمایه هستند ایده آل است.

روش دیگر تحلیل بنیادی بر پایه مطالعه عوامل اساسی (مانند موقعیت مالی انبوه سازی، درآمد یا سود و حتی روابط ارزی بین کشورها) سهام شرکت ها، به ارائه فرهنگی عمیق تر برای تحلیل و تصمیم گیری راجع به سهام می‌پردازد. این روش برای سرمایه گذارانی که جستجوی کلیّت بازار را انجام می‌دهند، مفید واقع می‌شود.

در واقع، دو روش پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، دو الگو و دو متد مختلفی هستند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند؛ امّا همزمان استفاده از آن‌ها به صورت جامع، یک تحلیل با دقت بالاتری را فراهم خواهد کرد و در نهایت به انتخاب سهام بهینه کمک خواهد کرد. در این راستا، جایگاه بازده سرمایه گذاری از مهمترین مؤلفه های دقیق تحلیل سهام محسوب می‌شود و دو روش پرایس اکشن و تحلیل بنیادی، بستر مناسبی را برای انتخاب سهام بهینه فراهم می‌کنند.


تحلیل تکنیکال

منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن